Logo Sieć Badawcza Łukasiewicz - Krakowski Instytut Technologiczny
Opublikowane dnia 28-09-2020 o godz.07:51

ATLAS of the surface microstructures of oxidised advanced austenitic steels and Ni based alloys in pure water steam under 1 bar conditions in the temperature range 700−800 °C for 3000 hours

Wyniki opublikowane w niniejszej monografii powstały w czasie prac naukowych realizowanych ze środków Narodowego Centrum Nauki. Prezentowany atlas mikrostruktur przedstawia obrazowanie powierzchni stopów na bazie żelaza (309S, 310S, HR3C) i niklu (alloy 617 Haynes® 230®, alloy 263, Haynes® 282®) za pomocą mikroskopu skaningowego wyposażonego w detektor BSE. Badania były realizowane w zakresie temperatury 700– 800oC przez okres 3000 godzin w atmosferze 100% pary wodnej.

Autor: Tomasz Dudziak ISBN: 978-83-957026-0-0 Ilość stron: 160 Cena: 60,00 zł
Skip to content

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie,
w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany
ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane
w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy
o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.
więcej informacji

To niewielkie informacje, nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym (komputerze, laptopie, smartfonie), z którego korzystamy podczas przeglądania stron internetowych. W „cookies”, składających się z szeregu liter i cyfr, znajdują się różne informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych, np. tych wymagających autoryzacji – m.in. podczas logowania do konta pocztowego czy sklepu internetowego. Wszystkie działające w internecie serwisy – wyszukiwarki, strony informacyjne, newsowe, sklepy internetowe, strony urzędów państwowych i innych instytucji publicznych, mogą prawidłowo działać dzięki wykorzystaniu „cookies”. Ciasteczka umożliwiają także m.in. zapamiętanie naszych preferencji i personalizowanie stron internetowych w zakresie wyświetlanych treści oraz dopasowania reklam. Dzięki „cookies” możliwe jest też rejestrowanie produktów i usług czy głosowanie w internetowych ankietach. Dane osobowe gromadzone przy użyciu „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika, czyli np. zapamiętania logowania do serwisu czy zapamiętania towarów dodanych do koszyka w sklepie internetowym. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym. Źródło: http://wszystkoociasteczkach.pl/po-co-sa-ciasteczka/

Zamknij